CDA: Commissie moet doorpakken bij schrappen EU-regels

CDA: Commissie moet doorpakken bij schrappen EU-regels

CDA: Commissie moet doorpakken bij schrappen EU-regels 1024 683 Esther de Lange

Het CDA wil dat de Europese Commissie leiderschap toont bij het schrappen van EU-regels, dat zegt CDA-delegatieleider Esther de Lange vandaag na de presentatie van het werkprogramma van de Europese Commissie.

“De Nederlandse kiezers hebben in mei duidelijk aangegeven dat ze een Europese Unie willen die ook weet wat het niet moet doen. Nu is het zaak dat voorzitter Jean-Claude Juncker doorpakt en leiderschap toont zodat de Europese Commissie zich kan richten op de grote taken: energie, veiligheid en een concurrerende economie.  De liberale en socialistische fracties hadden in de campagne mooie woorden over het schrappen van regelgeving, maar lijken nu toch weer een hele kerstboom te willen optuigen. Wij zullen werken aan een Europese Unie die ambitie toont op grote onderwerpen, maar die ook stappen terug zet waar dat mogelijk is.”

Het CDA ziet de eerste voorstellen van Juncker als een goed begin, maar vindt wel dat er nog meer mogelijk is: “Laten we kijken naar de belemmeringen voor ondernemers op de interne markt en bijvoorbeeld naar een drastische herziening van de Natura2000 regels waarmee in steeds meer lidstaten problemen ontstaan. Doorpakken nu”, aldus De Lange.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange