Versterk aanpak match fixing

Versterk aanpak match fixing

Versterk aanpak match fixing 3000 2173 Esther de Lange

Websites die weddenschappen aanbieden moeten match fixing helpen bestrijden. Een grote meerderheid in het Europees Parlement heeft daar vandaag toe opgeroepen. Het rapport vraagt ook om strenge handhaving van een verbod op online weddenschappen door minderjarigen. Ook mogen de goksites geen reclame meer maken gericht op jongeren.

Esther de Lange, sportwoordvoerder van CDA Europarlement: “Het is alle hens aan dek nu. Door georganiseerde gokfraude staat de integriteit van de sport op het spel. Match-fixing is een doorn in het oog van de sportliefhebber. Een internationale en Europese aanpak is hierbij van groot belang.”

De Lange wil hierbij geen nieuwe instanties optuigen. Ze wil dat lidstaten informatie met elkaar delen en van elkaars aanpak leren.

De Lange: “We roepen wedkantoren op om kritisch te kijken naar fraudegevoelige weddenschappen, en waar nodig maatregelen te treffen.”

Wedden via internet gaat over de grenzen heen, en ontwikkelt zich razend snel. 10% van alle weddenschappen wordt via het internet afgesloten. Die markt is goed voor 10 miljard euro per jaar.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange