Schriftelijke vragen aan Mogherini: sancties tegen Rusland

Schriftelijke vragen aan Mogherini: sancties tegen Rusland

Schriftelijke vragen aan Mogherini: sancties tegen Rusland 3124 3125 Esther de Lange

Schriftelijke vragen van Europarlementariër Esther de Lange aan Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid Federica Mogherini:

In een interview met enkele Europese kranten, waaronder de Süddeutsche Zeitung en Le Monde, vraagt de nieuwe Hoge vertegenwoordiger Mogherini zich af of de EU-sancties tegen Rusland wel politiek effect hebben.

1. Heeft de Hoge vertegenwoordiger deze uitspraken gedaan?

2. Is de Hoge vertegenwoordiger ook van mening dat de EU met één stem moet spreken om van betekenis te zijn in de wereld, en dat onduidelijkheid over de lijn van de EU onze positie in de wereld kan verzwakken?

3. Is de Hoge vertegenwoordiger ook van mening dat uitspraken zoals bovengenoemde de positie van de EU ten opzichte van Rusland kan verzwakken?

4. Hoe denkt de Hoge vertegenwoordiger ervoor te zorgen dat Rusland wel zijn beleid aan gaat passen? Wat is daar volgens haar voor nodig? En hoe is zij van plan dit aan te pakken?

5. Wat vindt de Hoge vertegenwoordiger ervan dat Rusland het afgelopen weekend de gehouden verkiezingen van de zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loegansk in Oost-Oekraïne heeft erkend?

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange