Over Esther

Esther de Lange is in de politiek bekend als de betrouwbare en bevlogen vice-voorzitter van de Europese christendemocraten (EVP) en als delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Maar haar huis en hart liggen in Nederland, in het  groene Driebruggen. Daar woont zij met zoon Lucas (9).

Als volksvertegenwoordiger zet zij zich in voor een stabiel en zelfstandig Europa dat klaar is om de uitdagingen van nu aan te pakken. Haar prioriteiten zijn daarbij: veiligheid, migratie, eigen energie, een eerlijke arbeidsmarkt, een digitale interne markt en leefbare landbouw. Dit alles doet ze op haar eigen doeltreffende wijze: met charme, ambitie en overtuigingskracht. Anderen omschrijven haar ook wel als een ‘powervrouw met hart voor de zaak’.  

In haar vrije tijd brengt Esther zoveel mogelijk tijd door met Lucas, sport ze vaak en houdt ze van koken. Van dat laatste genieten vrienden en familie ook graag mee.

CV

Esther werd geboren in het Zuid-Limburgse Spaubeek. Op het Utrechtse Dr. F.H. de Bruijne Lyceum doorliep zij het vwo waarna zij begon aan haar Bachelor European Studies (HEBO) in Den Haag. Tijdens haar bachelor studeerde Esther de Lange een jaar politicologie aan de Universiteit van Lyon (Frankrijk) als Erasmus-uitwisseling. In 1998 studeerde zij cum laude af met een scriptie over het Verdrag van Amsterdam. Vervolgens studeerde Esther voor haar master Internationale betrekkingen aan de Université libre de Bruxelles.

Problemen aanpakken heeft ze altijd van nature gedaan. Tijdens haar studies werkte Esther als hulpverlener bij de ANWB-alarmcentrale in Lyon. Ook kwam ze als projectmanager bij de Europese federatie van dak- en thuislozenorganisaties op voor de belangen van deze kwetsbare mensen. In 1998 werkte Esther de Lange als lobbyist bij twee Duitse beroepsorganisaties, waar ze verantwoordelijk was voor Europese aangelegenheden.

Europees Parlement

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Economische- en Monetaire zaken commissie (ECON), de commissie voor Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET).

Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicevoorzitter van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland.

Esther de Lange - Europees Parlement

CDA

Sinds 1999 is Esther werkzaam als beleidsmedewerker voor de CDA-delegatie in het Europees Parlement, waar zij zich onder meer richt op thema’s als voedselveiligheid, milieu, landbouw en begrotingszaken. Binnen het CDA heeft Esther verschillende vrijwilligersfuncties vervuld, zoals voorzitter van de werkgroep landbouw van het CDJA en bestuurslid van de afdeling Europa van het CDA.

CDA - Esther de Lange
De kloof: Is Europa nog van ons?

De kloof

Europa kraakt vandaag in al zijn voegen. Met ‘De kloof: Is Europa nog van ons?’ willen de Nederlandse en Vlaamse Europarlementsleden Esther de Lange en Ivo Belet de vinger op de zere plek leggen en chirurgisch ontleden hoe het anders moet. Lees verder…

Kijkje achter de schermen

Volg Esther

Via social media kunt u gemakkelijk op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen.

facebook
instagram
twitter
linkedin
youtube

Altijd op de hoogte zijn? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!