Eurocommissaris wil meer inzicht in belastingafspraken

Eurocommissaris wil meer inzicht in belastingafspraken

Eurocommissaris wil meer inzicht in belastingafspraken 600 269 Esther de Lange

Eurocommissaris Vestager van mededinging wil meer transparantie inzake de belastingafspraken die lidstaten maken met multinationals. Dit antwoordde Vestager vandaag op vragen van Esther de Lange (CDA) in de commissievergadering Economische en Monetaire zaken van het Europees Parlement.

De Lange: “Inzicht in de afspraken die gemaakt worden door belastingdiensten met bedrijven is essentieel om belastingontwijking aan te pakken. Burgers krijgen een naheffing terwijl multinationals miljoenen wegsluizen. Dat voelt niet alleen onrechtvaardig, dat is ook oneerlijke concurrentie voor het MKB”

Vestager steunde ook de wens van De Lange om nationale parlementen en het Europees Parlement , met inachtneming van de gevoeligheid van bepaalde informatie, meer te betrekken bij de controle op belastingafspraken in de lidstaten.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange