Esther de Lange vicevoorzitter EVP

Esther de Lange vicevoorzitter EVP

Esther de Lange vicevoorzitter EVP 3924 1026 Esther de Lange

Esther de Lange is woensdagmiddag door haar collega´s gekozen tot vicevoorzitter van de EVP Fractie, de grootste politieke fractie in het Europees Parlement.

“Het is een eer om op deze belangrijke positie benoemd te worden. Hiermee geven onze collega´s een duidelijke blijk van vertrouwen in de rol van de Nederlandse CDA-Europarlementariërs binnen onze fractie. Hard werken en resultaat halen, daar staan we om bekend. De komende jaren zullen gericht zijn op herstel van vertrouwen in de Europese Unie, een Europese Unie die zich richt op zijn kerntaken”, aldus De Lange.

De Lange (39) is delegatieleider van het CDA, dat met 5 zetels deel uitmaakt van de 221 zetels tellende EVP factie. De fractie hield woensdag het eerste beraad sinds de verkiezingen.

De Lange volgt Corien Wortmann op, die sinds 2009 een invloedrijk vicevoorzitter was van de EVP Fractie in het Europees Parlement.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange