Esther de Lange kandidaat lijsttrekker

Esther de Lange kandidaat lijsttrekker

Esther de Lange kandidaat lijsttrekker 980 280 Esther de Lange

Stem op Esther de Lange:

Als CDA-lid kunt u stemmen op Esther de Lange. Er kan telefonisch of via het internet gestemd worden, met een persoonlijke code die u per post ontvangt. Let op! Op 2 november 2013 om 14.00 uur sluit de stemming. Diezelfde dag zal op het partijcongres in Leeuwarden de lijsttrekker bekend gemaakt worden. Via deze link kunt u direct via het internet uw stem uitbrengen.

————————————————————————————————————————–

Het CDA heeft officieel bekend gemaakt dat 2 kandidaten meedingen naar het lijsttrekkerschap van de partij voor de Europese Verkiezingen. Esther de Lange (38), huidig vicevoorzitter van de CDA delegatie in het Europees Parlement en Wim van de Camp (60).

De Lange: “Het is tijd voor verandering. Ik sta voor een CDA dat durf toont, daadkrachtig is en duidelijke keuzes maakt. Een CDA dat het voortouw neemt in het aanpakken van uitdagingen en oplossingen biedt voor vandaag en morgen. Daar hoort een nieuwe lijsttrekker bij, die onze achterban aanspreekt, maar ook nieuwe stemmen kan winnen. Die smoel geeft aan het CDA èn zaken in Brussel voor elkaar krijgt. Ik ben er klaar voor. En ik heb er zin in!”

Volgens De Lange heeft de 21e eeuw een drastisch ander Europa nodig: te vaak gingen Europa en het CDA voor het grijze compromis. Voors en tegens werden afgewogen en de Brusselse machine denderde voort. De kracht van de EU hoort juist in de beperking te liggen. Doe alleen dat wat landen niet alleen kunnen, maar doe dat dan wel goed! Een duidelijk ‘ja’ voor Europa op terreinen waar samenwerking meerwaarde heeft en problemen niet stoppen bij de grens. Een resoluut ‘nee’ op andere terreinen, waar Nederland het prima zelf kan.

http://youtu.be/Ik4jEy81UhY

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange