Esther de Lange in actie voor meer jonge kiezers

Esther de Lange in actie voor meer jonge kiezers

Esther de Lange in actie voor meer jonge kiezers 647 431 Esther de Lange

Prinses Laurentien, voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie en Europarlementslid Esther de Lange (CDA) lanceerden donderdagavond een actie voor jonge kiezers. Ze proberen jongeren alvast te interesseren voor de Europese verkiezingen over een jaar. Esther de Lange (38) steeg daarbij op in een luchtballon vanaf een plein voor het Europarlement in Brussel, ondanks haar hoogtevrees. De actie symboliseert dat ook jongeren tot grote hoogte kunnen stijgen.

Prinses Laurentien riep het jonge publiek op tot meer nieuwsgierigheid, met het oog op de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014.

Uit onderzoek vorige week bleek dat jongeren weinig weten over Europa. 61% van de Nederlandse jeugd weet zelfs niet dat inwoners mogen stemmen voor het Europees Parlement! Nederlandse jongeren scoren met deze kennis nog bedroevender dan het EU-gemiddelde.

“Juist nu moet de nieuwe generatie hun toekomst in eigen handen nemen”, aldus Esther de Lange, bestuurslid van het netwerk van jonge Europarlementariërs EU40. “Je stem laten horen bij verkiezingen is daar een belangrijk onderdeel van. Meebeslissen in plaats van over je laten beslissen. Met deze ludieke actie vragen we daar gezamenlijk aandacht voor”, aldus De Lange, tevens kandidaat-lijsttrekker voor het CDA.

laurentien

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange