Esther de Lange gekozen tot CDA-lijsttrekker voor Europa

Esther de Lange gekozen tot CDA-lijsttrekker voor Europa

Esther de Lange gekozen tot CDA-lijsttrekker voor Europa 980 280 Esther de Lange

Esther de Lange is door de leden van het CDA gekozen tot lijsttrekker voor de Europese verkiezingen die plaatsvinden op 22 mei 2014.

De afgelopen weken nam Esther de Lange het op tegen de andere kandidaat lijsttrekker, Wim van de Camp. Middels verschillende debatten in het land en een online debat streden zij om het lijsttrekkerschap. Vanmiddag op het CDA-congres in Leeuwarden werd bekend dat 62,1% van de leden stemde op de Lange. In totaal werden 9.664 stemmen uitgebracht.

Na de bekendmaking van de uitslag op het CDA-congres gaf Esther de Lange aan terug te kijken op een mooie verkiezingstijd met leuke debatten en klaar te zijn voor de verkiezingen in 2014.

Esther de Lange werd op 2 november gekozen tot CDA-lijsttrekker voor Europa

Esther de Lange werd op zaterdag 2 november gekozen tot CDA-lijsttrekker voor Europa

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange