Esther de Lange (CDA) kandidaat EU-lijsttrekker

Esther de Lange (CDA) kandidaat EU-lijsttrekker

Esther de Lange (CDA) kandidaat EU-lijsttrekker 980 280 Esther de Lange

CDA-EuroparlementariĆ«r Esther de Lange heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het EU-lijsttrekkerschap van haar partij. In de videoaankondiging van haar kandidatuur zegt De Lange dat ze het CDA weer smoel wil geven. “De Europese Unie is niet perfect, maar het is vaak wel het instrument dat we hebben om Nederland schoon, sterk, veilig en welvarend te houden, ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Het huis moet op orde. Behouden wat goed is, de bezem door wat overbodig is en verbeteren wat beter moet”, aldus De Lange.

De Lange (38) zit sinds 2007 in het Europees Parlement. Ze is woordvoerder landbouw, voedsel, gezondheid en budget. Leden van het CDA kiezen aan het einde van dit jaar hun lijsttrekker voor de verkiezingen van het Europees Parlement die in mei 2014 gehouden zullen worden.

Bekijk hier de videoboodschap van Esther de Lange:
campagne youtube

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange