ECB moet spaarders en pensioenfondsen niet vergeten

ECB moet spaarders en pensioenfondsen niet vergeten

ECB moet spaarders en pensioenfondsen niet vergeten 1024 712 Esther de Lange

Vandaag presenteerde ECB-voorzitter Mario Draghi zijn plannen om weer nieuw geld de Europese economie in te pompen. Esther de Lange, CDA-woordvoerder economische en financiele zaken reageert:

“Draghi draait de geldkraan weer verder open. Daarbij houdt hij deze keer ook rekening met de negatieve impact op banken. Naast het nieuwe pakket maatregelen dat extra geld in de economie moet pompen, introduceert hij nu ook maatregelen om de druk op de banken te verlichten. Dat is belangrijk, maar het is voor mij minstens even belangrijk dat vooral onze spaarders en pensioenfondsen hier niet vergeten worden. Het wordt steeds duidelijker dat de positieve impact van deze geldpomp op de economie erg beperkt is. De negatieve kanten voor onze spaarcenten en pensioenpotten daarentegen, die zijn niet te overzien. Ook zijn opvolgster Lagarde erkende het probleem van deze negatieve neveneffecten tijdens een hearing in het Europees Parlement. Dit moet grondig aangepakt worden en niet alleen met compenserende maatregelen. Ik wil een ECB zien die voorbereid is. Als een harde Brexit binnenkort voor moeilijkere economische tijden zorgt, moeten we beter beslagen ten ijs kunnen komen. Net zoals de overheid zich voorbereid door haar begroting op orde te hebben, zo moet ook de ECB zich voorbereiden. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel lager kan de ECB de rente nog laten zakken?”

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange