De Lange (CDA) in speciale belastingcommissie Europees Parlement

De Lange (CDA) in speciale belastingcommissie Europees Parlement

De Lange (CDA) in speciale belastingcommissie Europees Parlement 620 330 Esther de Lange

Esther de Lange (CDA Europarlement) neemt zitting in de speciale commissie belastingregelingen. Dit beslist het Europees Parlement deze ochtend. De commissie wordt ingesteld naar aanleiding van de zogenaamde Luxleaks-affaire en zal onderzoek doen naar belastingregelingen in de Europese Unie.

“Belasting is voor het overgrote deel een nationale aangelegenheid. Dit leidt ertoe dat grote bedrijven over grenzen heen belasting kunnen ontwijken. Echter: niet alles wat legaal is, is ook wenselijk. Burgers krijgen een naheffing, kleine ondernemers dragen netjes hun belasting af, terwijl multinationals niets of vrijwel niets bijdragen. Dat voelt niet alleen onrechtvaardig, dat is ook oneerlijke concurrentie voor het MKB”, aldus De Lange.

De speciale commissie start direct met haar werkzaamheden, die 6 tot 12 maanden zullen duren. De commissie zal vervolgens haar conclusies presenteren.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange