CDA zeer blij met terugtrekken voorstel olijfolie

CDA zeer blij met terugtrekken voorstel olijfolie

CDA zeer blij met terugtrekken voorstel olijfolie 2480 1599 Esther de Lange

Europarlementslid Esther de Lange (CDA) heeft donderdag zeer verheugd gereageerd op het terugtrekken van het Europese verbod op open kannetjes olijfolie in restaurants. Door dit voorstel moesten obers binnenkort nieuwe niet-hervulbare flesjes olijfolie op tafel zetten.

Esther de Lange: ¨Uitstekend dat het EU-verbod op open kannetjes olijfolie van tafel is¨. Ze had tegen het verbod geprotesteerd bij de Europese Commissie. Consumenten en restauranthouders in diverse landen hadden ook hun ongenoegen laten blijken.

Volgens De Lange wordt er inderdaad fraude gepleegd met olijfolie door goedkope olijfolie te verkopen als dure kwaliteit, maar moet de sjoemelende handelaar worden aangepakt en niet de restauranthouder.¨ Laat Europa het probleem bij de bron aanpakken, en zich niet met deze details bemoeien!”

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange