CDA vertrouwt op vliegende start Juncker

CDA vertrouwt op vliegende start Juncker

CDA vertrouwt op vliegende start Juncker 980 281 Esther de Lange

Het CDA is verheugd dat Jean-Claude Juncker aan de slag kan als voorzitter van de Europese Commissie. Het Europees Parlement stemde dinsdag in met zijn benoeming.

“We vertrouwen op een vliegende start en een daadkrachtige aanpak”, zegt CDA-delegatieleider Esther de Lange. “De uitdagingen voor Europa zijn levensgroot: de aanpak van werkloosheid, onze energievoorziening, de gezondheid van de euro en onze economie, de spanningen met Rusland en onderhandelingen over een vrijhandelsverdrag met de VS.”

“Links en rechts gaf Juncker vandaag zijn stem: een solide basis voor een Europese Commissie die doet wat nodig is. Voor het CDA is het belangrijk dat de nieuwe Commissie zich concentreert op hoofdzaken. Gelukkig wil ook Juncker van Europa geen superstaat maken, daarbij kan hij op het CDA rekenen.”

Met de benoeming van Juncker wordt er voor het eerst een link gelegd tussen de uitslag van de Europese verkiezingen en de voorzitter en samenstelling van de Europese Commissie. Zo hoort het ook”, vindt De Lange.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange