CDA: Vaart maken met 5G

CDA: Vaart maken met 5G

CDA: Vaart maken met 5G 1500 1123 Esther de Lange

Vandaag heeft de industriecommissie een initiatiefrapport aangenomen over de ontwikkeling en uitrol van 5G. Vorige maand nam het Europees Parlement al een rapport aan over de vrijgave van spectrum, essentieel voor een tijdige uitrol van 5G. Het ontwerprapport dat de industriecommissie vandaag heeft aangenomen geeft aan waar voor het EP de prioriteiten gaan liggen bij de verdere ontwikkeling.

Het rapport roept onder andere op tot een vereenvoudigd regelgevend kader dat innovatie en investeringen ondersteunt, het belang van de goede coördinatie van spectrumtoewijzing en het tegengaan van fragmentatie van wet- en regelgeving in Europa op dit gebied.

CDA telecomwoordvoerder Esther de Lange: “Bij 4G heeft Europa de boot gemist waardoor de meeste innovatie op het gebied van 4G buiten Europa plaatsvond, een gemiste kans voor Europa. Nu 5G in de komende jaren uit zal worden uitgerold is het van belang dat Europa hierop goed voorbereid is op alle fronten zodat we ook in Europa snel de vruchten zullen plukken van de uitrol van 5G. Vaart maken dus”.

 

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange