CDA: uitblijvende hervormingen in lidstaten zetten Draghi tegen de muur

CDA: uitblijvende hervormingen in lidstaten zetten Draghi tegen de muur

CDA: uitblijvende hervormingen in lidstaten zetten Draghi tegen de muur 4035 2632 Esther de Lange

Doordat lidstaten weigeren structurele hervormingen in hun economie door te voeren staat Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank met zijn rug tegen de muur. Dat stelt Esther de Lange, woordvoerder economische zaken van het CDA in het Europees Parlement.

“De ECB is formeel onafhankelijk en Draghi heeft zich een meester getoond in het be├»nvloeden van de markt door te hinten op mogelijke actie van de ECB. Verschillende lidstaten hebben hiervan geprofiteerd op de kapitaalmarkt. Maar ondertussen hebben politici in diezelfde lidstaten ernstig nagelaten structurele hervormingen door te voeren. Lidstaten houden zich niet aan de onderlinge afspraken en komen daar mee weg. Daar zit het echte probleem. Die houding dwingt de ECB als het ware tot onconventionele en mogelijk ongewenste maatregelen. Geen enkele actie van de ECB zal de economie aan kunnen wakkeren zonder dat lidstaten daadwerkelijk hervormen”, aldus De Lange.

De ECB maakt vanmiddag bekend of, in welke vorm en onder welke voorwaarden een steunpakket voor de eurozone onder andere door het opkopen van staatsleningen opgetuigd wordt.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange