CDA: Overal toegang tot je online content

CDA: Overal toegang tot je online content

CDA: Overal toegang tot je online content 1500 1123 Esther de Lange

Vandaag heeft het Europees Parlement ingestemd met het akkoord waardoor consumenten in de hele EU toegang blijven houden tot de online content wanneer ze tijdelijk in het buitenland verblijven.

CDA-Europarlementariër Esther de Lange: “Het is gewoon niet meer uit te leggen dat een fles wijn makkelijker mee te nemen is in Europa dan je digitale abonnement of sportwedstrijd die je via een streamingdienst hebt gekocht. Een belangrijke stap voor de consument  en tegelijkertijd geven we vandaag ook duidelijkheid voor dienstverleners van online content: het vrije verkeer van diensten geldt ook voor de digitale interne markt.” aldus Esther de Lange, CDA delegatieleider in het Europarlement.

Naar verwachting kunnen consumenten vanaf het voorjaar van 2018 profiteren van de nieuwe regelgeving.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange