CDA: Europese reactie nodig tegen staal- en aluminiumbesluit VS

CDA: Europese reactie nodig tegen staal- en aluminiumbesluit VS

CDA: Europese reactie nodig tegen staal- en aluminiumbesluit VS 1280 723 Esther de Lange

Esther de Lange vindt dat er een Europese reactie nodig is op het eenzijdige besluit voor heffingen op staal en aluminium van de Verenigde Staten. Industriewoordvoerder De Lange: “Trump zet met dit eenzijdige besluit de EU voor het blok. Een proportionele Europese reactie is nu nodig om onze industrie te beschermen. Het is moeilijk te verkroppen dat onze belangrijkste bondgenoot Europese banen op de tocht zet op basis van verzinsels over binnenlandse veiligheid.“

Verder bepleit Esther de Lange dat de nadruk juist zou moeten liggen op problemen als overproductie en staatsteun op de internationale staalmarkt. “In plaats van de échte problemen op de internationale staalmarkt aan te pakken zoals de wereldwijde overproductie en staatssteun in landen als China, zijn het nu de Europese bedrijven die het onderspit kunnen gaan delven. Bedrijven die in veel gevallen een type staal maken die niet eens concurreert met een Amerikaanse variant. Niemand maakt mij wijs dat de deodorantflesjes en soepblikken van verpakkingsstaal uit IJmuiden een bedreiging vormen voor de Amerikaanse nationale veiligheid.”

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange