CDA: Europese reactie Amerikaanse staal- en aluminiumbesluit nodig om escalatie te voorkomen

CDA: Europese reactie Amerikaanse staal- en aluminiumbesluit nodig om escalatie te voorkomen

CDA: Europese reactie Amerikaanse staal- en aluminiumbesluit nodig om escalatie te voorkomen 3564 2058 Esther de Lange

CDA-EuroparlementariĆ«r Esther de Lange wil dat de Europese Commissie proportioneel en daadkrachtig optreedt in reactie op de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium. “Als President Trump niet begrijpt dat er alleen verliezers zijn in een handelsconflict, wie weet waar hij dan nog meer zijn zinnen op gaat zetten. Dan maak ik me grote zorgen over bijvoorbeeld de landbouw, die vaak ook hard geraakt wordt in dit soort situaties. De maatregelen zijn bovendien geen oplossing voor de echte problemen in de wereldwijde staalsector: overproductie en oneerlijke concurrentie door massale staatssteun in landen als China.”

Esther de Lange bekritiseert de zwart-wit-opstelling van de president. “De stelling van de VS dat zij overal slechte deals hebben met de wereld is absurd. Amerika heeft decennialang de vrijhandel in de wereld gedomineerd, vaak ten koste van andere landen. De EU heeft in de afgelopen jaren het cowboykapitalisme van de VS kunnen verbeteren met eerlijkere handelsakkoorden, zoals die met Zuid Korea en Canada. Het is dan ook veelzeggend dat Trump de handelsgesprekken met de EU niet aandurft. Voor hem bestaat de wereld uit winnaars en verliezers, terwijl in onze ogen iedereen moet kunnen profiteren van duurzame globalisering.”

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange