CDA: Europarlement trekt juiste conclusies in belastingrapport

CDA: Europarlement trekt juiste conclusies in belastingrapport

CDA: Europarlement trekt juiste conclusies in belastingrapport 2126 1412 Esther de Lange

Het CDA is tevreden met de uitkomst van de plenaire stemming over het onderzoeksrapport van de speciale commissie die na de Luxleaks-affaire in het leven is geroepen. Terecht wijst het Europees Parlement op de noodzaak om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan.

CDA-woordvoerder economische zaken Esther de Lange: “Het EP spreekt zich helder uit over bedrijven en lidstaten die het onderzoek naar deze misstanden hebben bemoeilijkt. Dat is wat ons betreft echt niet uit te leggen aan burgers en het midden- en kleinbedrijf die zich wel aan de regels houden. Lidstaten en bedrijven die deel zijn van het probleem moeten er alles aan doen om deel te worden van de oplossing. Ondanks vooruitgang op gebied van belastingen in de EU laat het nog eens zien hoeveel werk nog gedaan moet worden voor het realiseren van een eerlijke economie waarin zowel burgers en bedrijven zich aan de belastingregels houden.”

Terecht wijst het EP op de noodzaak om belastingontwijking en -ontduiking tegen te gaan. Echter moet wat het CDA betreft niet alleen gedacht worden in Europese oplossingen, maar blijven afspraken in OESO/G20-verband nodig om de eerlijke concurrentie wereldwijd te borgen. Zelfs voor de VN is hierin wellicht een rol weggelegd. ” Het rapport kijkt verder vooruit naar de Panama Papers onderzoekscommissie, waar Esther de Lange namens het CDA zitting in neemt.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange