NieuwsDe kloof: Is Europa nog van ons?

De kloof: Is Europa nog van ons?

Europa kraakt vandaag in al zijn voegen. Met ‘De kloof: Is Europa nog van ons?’ willen de Nederlandse en Vlaamse Europarlementsleden Esther de Lange en Ivo Belet de vinger op de zere plek leggen en chirurgisch ontleden hoe het anders moet.

Het Europese project zit in moeilijkheden. Er gaapt een immense kloof tussen onze open binnengrenzen en interne markt aan de ene kant en de gebrekkige bescherming van de mensen aan de andere kant. Europa zal die kloof moeten dichten. De Europese burgers willen immers een Europese Unie die hen beschermt tegen het dreigende onheil van de globalisering en de geopolitieke verschuivingen. Zij vragen zich af of Europa nog wel van hen is.

Esther de Lange en Ivo Belet

Ivo Belet en Esther de Lange
De kloof: Is Europa nog van ons?

Het debat over Europa wordt vandaag te veel beheerst door de believers, met hun blinde vlucht vooruit naar altijd maar meer Europa, en de non-believers, die de Europese samenwerking willen slopen. Esther de Lange en Ivo Belet willen met De Kloof bijdragen tot een genuanceerder debat en zoomen daartoe in op praktische, tastbare ingrepen die een sterkere EU moeten opleveren. Ze gaan de kritiek niet uit de weg, maar zijn vooral vastberaden om het Europese project te versterken, tegen de heersende kille wind in.

De kloof: Is Europa nog van ons?

‘De Kloof: Is Europa nog van ons?’ is te bestellen bij bol.com.

De kloof: Is Europa nog van ons?

‘De Kloof: Is Europa nog van ons?’ is te bestellen bij bol.com.

Altijd op de hoogte zijn? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!