Betere bescherming christenen wereldwijd

Betere bescherming christenen wereldwijd

Betere bescherming christenen wereldwijd 1024 683 Esther de Lange

csm_christenenIrak_3b9186f3d7Het Europees Parlement stemde 30 april over de bescherming van christenen tegen vervolging wereldwijd. Het CDA is kritisch over de resolutie, die geschreven werd naar aanleiding van het bloedbad in Kenia door Al-Shabaab.

CDA-delegatieleider Esther de Lange: “De socialistische fracties zijn bang om de christenen expliciet te noemen in de resolutie terwijl deze minderheid het grootste slachtoffer was van deze aanslag.”

Eerder deze week heeft de EVP-Fractie, waar het CDA deel van uit maakt, aangedrongen op een wijziging van de titel van de resolutie. Ook hierin werden de christenen genegeerd.

Het CDA blijft strijden voor een betere bescherming van christenen wereldwijd. “Religieuze minderheden en met name christenen worden door Islamitische extremisten vermoord en verjaagd. We mogen niet wegkijken en moeten blijven aandringen op betere bescherming van christenen,” aldus De Lange.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange