CDA: Commissie hou voet bij stuk bij begrotingen

CDA: Commissie hou voet bij stuk bij begrotingen

CDA: Commissie hou voet bij stuk bij begrotingen 1024 683 Esther de Lange

Het CDA wil dat de Europese Commissie voet bij stuk houdt in de beoordeling van de begrotingen van de lidstaten in de eurozone. Esther de Lange: “Mede door onverantwoorde overheidsfinanciën in lidstaten is de hele EU in een economische crisis geraakt. Dat mag nooit meer gebeuren. Begrotingen moeten op orde zijn en structurele hervormingen blijven noodzakelijk. De Europese Commissie moet zich in het belang van Nederland en de hele EU hard opstellen tegen landen die zich niet aan de afspraken houden”.

De Europese Commissie maakte vandaag bekend dat er zorgen bestaan over de begrotingen van zeven lidstaten. Frankrijk, België en Italië zijn de grootste zorgenkindjes, zij krijgen tot maart om de begroting op orde te krijgen.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange