Akkoord meerjarenbegroting bereikt, nu aan de slag

Akkoord meerjarenbegroting bereikt, nu aan de slag

Akkoord meerjarenbegroting bereikt, nu aan de slag 1632 1224 Esther de Lange

CDA-Europarlementslid Esther de Lange is verheugd dat er een akkoord is over de nieuwe EU-meerjarenbegroting. “Het werd tijd dat er eindelijk een akkoord kwam zodat we aan de slag kunnen. De economie moet weer vlot getrokken worden en daarvoor is duidelijkheid nodig. Dat hebben we nu”, zegt ze in een eerste reactie.
“Een lagere begroting past in deze tijd van bezuinigingen”, vindt De Lange. “Een krapper jasje moet echter wel soepel zijn. Er komen meer mogelijkheden om overschotten op de ene post in te zetten voor tekorten op een andere post, zonder dat de lidstaten financieel bij hoeven te springen”.
De Lange verwacht dat de socialistische en liberale fracties in het Europarlement nu hun verzet opgeven. Die hadden de afgelopen dagen nog gepleit voor extra geld.
“Ik roep nu alle partijen op om het verzet te staken zodat we aan de slag kunnen. Treuzelen omdat sommigen het geen perfect akkoord vinden, lijkt me volstrekt onverantwoord”.

print

Esther de Lange

Esther de Lange is vanaf 23 april 2007 lid van het Europees Parlement voor het CDA. Momenteel is Esther lid van de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) en de commissie Economische- en Monetaire zaken (ECON), en neemt zij voor het CDA Europa de zaken waar in de commissie Buitenlandse Zaken (AFET). Sinds 2014 is zij delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement. Daarnaast is Esther vicepresident van de christendemocratische EVP-Fractie, waar ook het CDU en CSU uit Duitsland, de Franse LR en de Spaanse Partido Popular deel van uit maken. In het Europees Parlement is zij namens het CDA contactpersoon voor de provincies Utrecht, Flevoland en Friesland.

Alle artikelen door: Esther de Lange